27 Kasım 2016 Pazar

Hava Astsubay Maaşları Ne Kadar 2017

Hava Astsubay Maaşları Ne Kadar 2017 , Hava astsubay meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler doğrudan Türk Hava kuvvetleri Komutanlığına bağlı olarak görev yapmaya başlarlar.Fakat 15 temmuzda yaşananlarda sonra bu alımların alım şartları ve şekilleri değişiklik gösterdi.Bunu en önemli sebebi de askeri okulların kapatılması olmuştur.15 temmuz sürecinden sonra alım ilanları hep dış kaynaklı yapılmaktadır. Önlisan mezunu adaylarımız yapılan KPSS sonucunda veya hangi kuvvet se onun yaptığı sınavdan başarılı olarak fiziksel sınavlara hak kazanıp süreç devam eder. 

hava astsubay maaşları

Astsubay olarak görev yapanların mecburi hizmet süresi 10 yıldır. Dilerlerse 20 yılın sonunda emekliye ayrılabilirler. Diğer kuvvet birimleri ile göz hava Astsubay maaşları kıyaslandığında en avantajlı olan çalışma kolu hava kuvvetleridir.

Hava Astsubayı Nasıl Olunur ? 2016 yılında mesleğe başlayan bir astsubay 3015 TL maaş ile başlar.2017 Ocak ayında bu rakam 3115 TL olarak belirlenecektir. Daha sonra bu maaşa ek olarak, uçuş tazminatı, eşi çalışmayan personele aile yardımı ve çocuk yardımı verilmektedir. Kıdemli hava astsubay maaşları 3600 TL ile 4200 TL arasındadır. Diğer özlük hakları ve sosyal imkanlar ise aynen korunarak devam eder. Lojman hakkı ordu evi gibi ordu mensuplarının faydalanacağı haklardan hava astsubaylar ve aileleri de yararlanır.

Askeri meslekler grubunda yer alan hava astsubaylar görev tazminatı olarak OHAL bölgelerinde bulunuyorlarsa maaşlarına ek olarak yaklaşık 1200 TL aylık tazminat alırlar. Hava astsubay maaşlarına 2017 yıl içinde iki kere ocak ve temmuz aylarında %3 olmak üzere zam uygulanır.

2017 Hava Astsubay Maaşları İçin Tıklayınız

Hava Astsubay Maaşları Ne Kadar 2017 , Aklınıza takılan bir şey olursa yorum yaparak sizlere yardımcı olabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder